Un tânăr din Vama conducea o mașină suspect de încet prin comună, a fost oprit de un echipaj de poliție și s-a ales cu dosar penal


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 28 de ani din Vama este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni.

Potrivit Poliției Suceava, duminică după amiaza, un echipaj de poliție ce efectua serviciul de patrulare pe str. Topliței, din comuna Vama, au observat circulând din sens invers un autoturism marca Ford Escort, vehicul care se deplasa suspect de încet.

În aceste condiții s-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, iar conducătorul auto a oprit autoturismul imediat pe partea dreaptă a sensului său de deplasare.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr de 28 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

Fiind întrebat despre modul în care a intrat în posesia vehiculului condus, acesta a explicat că autoturismul l-a achiziționat de la un bărbat din comuna Frumosu care i l-a lăsat pe strada Topliței din Vama în seara zilei de 09 mai, fiind adus cu o platformă deoarece autoturismul are I.T.P. expirat și lipsă R.C.A.,  iar duminică a mers de unul singur să conducă autoturismul din locul unde a fost lăsată până la domiciliul său, moment în care a fost oprit de lucrătorii de poliție.

În acest caz a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Tânărul a fost fost sancționat contravențional cu suma de 1305 lei pentru lipsă I.T.P. și i s-au reținut plăcuțele de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de