Gheorghe Flutur anunță că se vor efectua lucrări de reabilitare a unor tronsoane ale drumurilor naționale DN 2, DN 17, DN 17 A și DN 2 E. Șoseaua de centură Rădăuți ar urma să fie finalizată în acest an
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a stabilit, luni, cu constructorul șoselei de centură a Rădăuțiului amenajarea de sensuri giratorii la intersecția cu drumurile județene și comunale și a anunțat că mai multe tronsoane ale unor drumuri naționale din județ vor fi reabilitate în următoarea perioadă.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că a invitat la o întâlnire în teren reprezentanții CNAIR Iași, împreună cu proiectantul și constructorul de la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți.

„Am discutat mai întâi despre amenajarea  intersecțiilor șoselei de centură cu drumurile județene și comunale, unde se vor realiza sensuri giratorii. Sunt prevăzute a se executa șapte sensuri giratorii”, a spus Flutur.

El a adăugat că proiectul șoselei de centură fost semnat în 2011 și timp de 7 ani nu s-a făcut nimic.

„Abia în 2018 au început lucrările. Acum sunt lucrări decontate în procent de 55%, valoarea totală actualizată a investiției fiind de 28 milioane euro”, a spus președintele Flutur.

El a anunțat că a solicitat Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor să continue finanțarea pe fonduri europene, prin POIM mai ales că există documentația făcută în acest sens.

Centura municipiului Rădăuți are o lungime de 16,5 km, 4 tronsoane, iar termenul de execuție este de 3 ani.

„Am dorit să știu care sunt problemele cu care se confruntă constructorul și proiectantul, ce aspecte doresc a mai fi clarificate. Astfel, vor dori discute cu reprezentantul OCPI, cu cei de la Transgaz pentru relocarea unor conducte de gaz și cu cei de la ACET pentru mutarea unor conducte de apă – canal”, a spus Flutur.

El a declarat că s-au reluat lucrările și ritmul acestora va crește în perioada imediat următoare, astfel încât constructorul apreciază că ar putea finaliza lucrările până la sfârșitul anului.

„Rădăuțiul are mare nevoie de aceasta centură și trebuie finalizată cât mai curând pentru a asigura decongestionarea traficului și pentru a crește gradul de confort al cetățenilor. Astăzi, prin Rădăuți în trafic se înregistrează între 5000 și 7000 de autovehicule în 24 ore. Apoi, pentru toate localitățile din zonă – Volovăț, Marginea, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Dornești – care vor avea acces la această centura, se va reduce considerabil traficul și aici”, a spus Flutur.

Potrivit acestuia, la începutul lunii iunie constructorul va aduce utilajele și va începe turnarea straturilor de asfalt și și-a exprimat speranța că se vor respecta termenele asumate.

Totodată, Flutur a spus că a purtat o discuție telefonică și cu directorul general al CNAIR care i-a spus că în acest an sunt prevăzute pentru drumurile naționale lucrări pe lungimi considerabile și de valori importante.

Astfel, se vor efectua lucrări de reabilitare pe  DN 2 Grănicești  – Vama Siret, 20 km, iar pe DN 17 vor fi reabilitate mai multe tronsoane, respectiv  Ilișești – Suceava, 21 km,  Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc, Podu Coșnei – Vatra Dornei, Bucșoaia- Gura Humorului

Totodată, vor mai fi lucrări de reabilitare pe tronsonul Sadova – Paltinu –  8,7 km pe DN 17 A și pe sectorul Păltinoasa – Solca al DN 2 E.

„Am convenit să reluăm aceste întâlniri pentru a putea face evaluări la zi. Este nevoie să pregătim relansarea economică a județului, și mă gândesc acum în special la turism, pentru care este nevoie de aceste investiții în infrastructura rutieră”, a spus Gheorghe Flutur.

loading...