Val de dosare penale pentru persoane care ar fi prezentat adeverințe false de angajați la puncte de control din zona carantinată


Intră acum și în grupul de

Parchetul Judecătoriei Suceava a anunțat, miercuri, că a deschis nouă dosare penale pentru mai multe persoane care ar fi prezentat adeverințe false de angajați.

Astfel, a fost deschis dosar penal in rem după ce în data de 03.05.2020, organele de poliţie din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în timp ce efectuau verificări cu privire la respectarea ordonanţelor militare pe raza comunei Dumbrăveni, doi bărbați au prezentat pentru control adeverinţe care atestau că sunt angajaţi ai unei firme, înscrisuri care conţineau evidente elemente de suprascriere.

 În urma verificării veridicităţii înscrisurilor şi a calităţii de angajaţi a persoanelor oprite în trafic, s-a stabilit că acestea nu se numără printre angajaţii societăţii în cauză.

Un alt dosar penal este deschis pe numele unui bărbat după ce în data de 02.05.2020, organele de poliţie din cadrul Poliţiei Suceava – Biroul Ordine Publică au sesizat lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Şcheia cu privire la faptul că, în timp ce efectuau verificări cu privire la respectarea ordonanţelor militare în cadrul punctului fix de control DJ209 C  Moara, un bărbat a prezentat pentru control o adeverinţă permanentă de angajat, care conţinea menţiuni neconforme cu adevărul, respectiv persoana în cauză nu figura în aplicaţia REGES ca având statut de angajat.

Alt dosar pentru trei bărbați a fost deschis după ce în data de 27.04.2020, organele de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în timp ce efectuau verificări cu privire la respectarea ordonanţelor militare la punctul de control DJ208A  de la ieşirea din satul Luncuşoara, comuna Udeşti, trei bărbați au prezentat pentru control câte o adeverinţă permanentă de angajat, care conţineau menţiuni neconforme cu adevărul, respectiv acestea nu figurau în aplicaţia REGES ca având statut de angajaţi.

Alt dosar penal este deschis pe numele unui bărbat care în data de 29.04.2020 când conducea un autovehicul a fost verificat de organele de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală cu privire la respectarea ordonanţelor militare la punctul de control DJ208A  de la ieşirea din satul Luncuşoara, comuna Udeşti și  a prezentat pentru control o adeverinţă permanentă de angajat, care conţinea menţiuni neconforme cu adevărul, respectiv acesta nu figura în aplicaţia REGES ca având statut de angajat.

Al cicilea dosar este deschis pe numele unui șofer care în data de 27.04.2020 a fost verificat de lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Suceava şi lucrători din cadrul I.J.J. Suceava la punctul de control amplasat pe DC 59 Adâncata-Feteşti, din localitatea Adâncata iar acesta a prezentat pentru control o adeverinţă permanentă de angajat, care conţinea menţiuni neconforme cu adevărul, respectiv acesta nu figura în aplicaţia REGES ca având statut de angajat.

Procurorii au deschis dosar penal și pe numele unui bărbat care în data de 30.04.2020, fiind verificat de organele de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroului Investigaţii Criminale, a prezentat pentru control o adeverinţă de angajat ce conţinea date nereale, respectiv persoana în cauză nu figura în aplicaţia REGES ca având statut de angajat.

Un dosar penal a fost deschis pe numele a doi bărbați care în data de 04.05.2020, fiind verificați de lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Suceava, lucrători din cadrul IJJ Suceava şi lucrători din cadrul MAPN, pe DC 59 Adâncata – Feteşti, au prezentat pentru control adeverinţe de salariat ce conţineau menţiuni neconforme cu adevărul, cele două persoane neavând calitatea de salariaţi ai societăţii comerciale indicate în cuprinsul adeverinţelor.

Procurorii au deschis dosar unui alt șofer care în  data de 02.05.2020, fiind verificat de lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Suceava, lucrători din cadrul IJJ Suceava şi lucrători din cadrul MAPN, pe DN 29 A Adâncata – Călugăreni, a prezentat pentru control o adeverinţă de salariat ce conţinea menţiuni neconforme cu adevărul, respectiv persoana în cauză nu avea calitatea de salariat al societăţii comerciale indicate în cuprinsul adeverinţei.

Al nouălea dosar penal este deschis unui alt șofer care în data de 14.04.2020, a fost verificat de lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Suceava – Poliţia Municipiului Suceava – Biroul Rutier, pe DN 17 km.245+450m, și a prezentat pentru control o adeverinţă de salariat din care rezulta că este angajatul unei societăţi comerciale. În urma verificărilor efectuate în aplicaţia REGES privind evidenţa salariaţilor, a rezultat faptul că persoana în cauză nu figurează ca angajată a societăţii menţionate în cuprinsul înscrisului.

În aceste cauze se efectuează cercetări in rem de către organele de cercetare penală pentru „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, şi „uz de fals”.

Cercetările continuă în toate cauzele în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.


Intră acum și în grupul de