Ședința CDR-Nord Est: Flutur a propus găsirea de soluții pentru finanțarea mai multor tipuri de proiecte europene pentru domeniile sănătate, turism, infrastructură și mediul de afaceri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, joi, la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est care s-a desfășurat în sistem videoconferință.

În cadrul ședinței, președintele Gheorghe Flutur a transmis unele propuneri ce vizează proiecte europene prin care se poate finanța construcția modulară a unei Unități de Terapie Intensivă în extinderea Secție de Boli Infecțioase a SJU Suceava, dar și proiecte eligibile pentru relansarea turismului sau pentru mediul de afaceri în domeniul procesării și depozitării produselor alimentare.

Astfel, în ceea ce privește exercițiul financiar multianual 2014-2020, președintele CJ Suceava a propus în cadrul ședinței CDR Nord-Est regândirea Ghidului solicitantului, respectiv condițiile specifice de accesare a fondurilor pentru „Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”.

În acest caz este vorba despre finanțarea pe Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020,  Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19,  Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Ghidul a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare.

„Concret, dorim să putem accesa fonduri europene pentru construcția modulară la Spitalul Județean Suceava a acelei Unități de Terapie Intensivă în extinderea Secție de Boli Infecțioase”, a spus Flutur

El a arătat că pentru noul buget multianual 2021 – 2027 e nevoie de măsuri concrete în mai multe domenii.

Astfel, în domeniul turismului este nevoie de proiecte eligibile pentru relansarea turismului, stimularea asocierii stațiunilor turistice, infrastructură și servicii comune de transport, proiecte de recâștigare a încrederii turiștilor în zonele afectate de pandemie, pe modelul altor țari.

„De asemenea, am propus posibilitatea accesării de fonduri prin înființarea unei axe cu sume mai consistente pentru mediul de afaceri în domeniul procesării și depozitării produselor alimentare”, a conchis Flutur.

loading...