Directorul executiv interimar al DSP Suceava, Manuela Trifan, eliberată din funcție


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv interimar al DSP Suceava, Manuela Elena Trifan, a confirmat, marți, că a fost eliberată din funcție începând de miercuri 20 mai după ce au apărut informații că Ministerul Sănătății a luat hotărârea, prin secretarul de stat Horațiu Moldovan.

Într-o discuție avută cu Europa liberă, Manuela Trifan a spus că nu i-au fost aduse reproșuri odată cu înlăturarea sa din funcție și că se va întoarce la Iași, la postul său de inspector din care a fost delegată în urmă cu două luni.

Încetarea delegării directorului executiv interimar al DSP Suceava intervine pe fondul informațiilor neclare privind numărul de persoane infectate cu noul coronavirus, lipsa unui număr de 736 de cazuri raportate la nivel național și întrebările legate de faptul că municipiul Suceava ar fi fost introdus în carantină peste șase săptămâni dintr-o eroare de comunicare.

Trifan a sublinat că nu există nici un indiciu că cineva ar fi dorit să falsifice datele și că astfel de situații au putut să apară pe fondul volumului foarte mare de muncă și lipsei de personal, mai ales a informaticienilor.

Într-un comunicat de presă de luni Trifan arăta că important este raportul între pacienți vindecați și cei care au încă boala, precizând că în data de 18 mai erau 63 la sută dintre pacieni vindecați.

Nu a fost încă anunțat noul director interimar al DSP Suceava.

Reamintim că DSP Suceava are de mai mulți ani conducere interimară, iar în 2018 a rămas fără niciun conducător și nu avea cine semna statele de plată.


Intră acum și în grupul de