E.ON Gaz Distributie a obtinut certificarea sistemului integrat de management al calitatii si mediului


Intră acum și în grupul de

E.ON Gaz Distribuţie S.A. a obţinut certificarea sistemului integrat al calităţii şi mediului, conform standardelor ISO 9001 şi ISO 14001, fiind recunoscută astfel alinierea companiei la standardele internaţionale în domeniul managementului calităţii şi al protecţiei mediului.

„E.ON Gaz Distribuţie este unul din principalii jucători pe piaţa de distribuţie a gazelor naturale din România. În această calitate, asigurarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale la standarde de calitate europene şi în condiţii de maximă siguranţă pentru clienţii noştri este prioritatea noastră. Totodată, credem cu tărie că dezvoltarea durabilă este un imperativ şi nu o opţiune, respectul pentru mediu fiind una dintre valorile fundamentale ale E.ON. Obţinerea certificării sistemului de management în conformitate cu standardele ISO 9001 şi ISO 14001 atestă faptul că eforturile noastre din ultimii ani în aceste direcţii au dat rezultate”, declară Virgil Metea, Director General E.ON Gaz Distribuţie.

După privatizarea companiei în 2005, implementarea unei structuri organizaţionale competitive a fost primul pas către modernizare. Acest prim efort a fost urmat de implementarea unor îmbunătăţiri tehnice şi a unor tehnologii moderne, toate acestea fiind susţinute de derularea unui program de investiţii foarte ambiţios.

Astfel, pentru asigurarea unui serviciu de distribuţie a gazelor naturale la standarde înalte de calitate, E.ON Gaz Distribuţie a investit masiv în reţeaua de distribuţie. Aceasta a fost reabilitată şi modernizată în perioada 2005–2008 pe o lungime de aproximativ 2.300 kilometri, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la suma de 561 milioane de lei. Totodată, au fost introduse măsuri noi de detecţie, a fost implementat sistemul de citire electronică a contoarelor şi a fost pus în funcţiune un centru modern de preluare şi gestionare a apelurilor de urgenţă.

Pentru susţinerea protecţiei mediului, compania a decis eliminarea unor activităţi cu impact negativ asupra mediului. Implementarea managementului deşeurilor în cadrul companiei a constituit unul dintre cele mai ample programe de management de mediu, fiind şi punctul de plecare pentru strategia „Reduce-Reutilizează-Reciclează”, aflată în acest moment în faza de implementare.

E.ON Gaz Distribuţie va continua să implementeze proiecte de optimizare a activităţilor în vederea asigurării unor servicii de cea mai bună calitate pentru clienţii săi, în deplină concordanţă cu standardele internaţionale de protecţie a mediului.

Sistemul de management integrat al calităţii şi al mediului a fost implementat la E.ON Gaz Distribuţie în perioada 2005-2009 şi a fost certificat de către SRAC CERT Bucureşti.


Intră acum și în grupul de