Arhiepiscopia Sucevei si a Radautilor a dotat cu 1000 de icoane spatiile de lucru ale politistilor suceveni


Intră acum și în grupul de

Nu mai puţin de 1000 de icoane de la Mănăstirea “Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” au fost trimise de Înalt Prea Sfinţia sa Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, poliţiştilor suceveni pentru a fi puse pe pereţii din interiorul sediilor comunale şi orăşeneşti. Inspectorul-şef al IPJ Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, a transmis o scrisoare de mulţumire către IPS Pimen, pentru gestul său ce are darul de a sfinţi locurile unde poliţiştii îşi desfăşoară activităţile zilnice.

„Cu bucurie în suflet doresc să vă adresez sincere mulţumiri pentru nobilul gest de care aţi dat dovadă, constând în materializarea iniţiativei de a dota spaţiile de lucru ale tuturor poliţiştilor din judeţul Suceava cu icoane ale Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi Maicii Domnului.

Astăzi, cu atât mai mult ca oricând, se cere o apropiere mai mare între cele două importante instituţii ale statului – BISERICA şi POLIŢIA, pentru că numai astfel putem deveni cu toţii mai umani, liniştiţi sufleteşte şi mereu cu faţa către Dumnezeu. Fiecare poliţist are nevoie de prezenţa lui Dumnezeu, nu doar acasă, ci şi la locul său de muncă unde trebuie să-şi facă datoria faţă de semenii lui.

Vă împărtăşesc faptul că cele 1.000 de icoane murale reprezentând necesarul tuturor unităţilor de poliţie din mediul rural şi urban pe judeţul Suceava au darul de a sfinţi locurile unde noi poliţiştii ne desfăşurăm activităţile de zi cu zi, iar prezenţa lor arată că oamenii legii trebuie să fie, înainte de toate, buni creştini.

Asigurându-vă încă o dată că acest ajutor ne va fi tuturor de un mare folos duhovnicesc şi bineplăcut lui Dumnezeu, vă rugăm, Înalt PreaSfinţia Voastră, să transmiteţi totala noastră apreciere către Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, pentru efortul depus în acest sens”, spune comisarul şef Todiruţ, în scrisoarea de mulţumire.


Intră acum și în grupul de