Directia de Cultura va finanta o serie de actiuni culturale organizate de asociatiile de români din Nordul Bucovinei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional (DCCPCN) Suceava a propus un program de activităţi pe care doreşte să le realizeze cu organizaţiile de români din Nordul Bucovinei istorice, program ce a fost aprobat de Ministerul Culturii fiind pus pe agenda de anul viitor. „Noi am spus ceea ce vrem să facem acolo şi ei au acceptat. Ni s-a comunicat de la minister că propunerile au fost incluse în program”, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul DCCPCN Suceava, Daniel Hrenciuc.

Acesta a precizat că acest proiect presupune o serie de parteneriate cu asociaţiile de români din Nordul Bucovinei, DCCPCN urmând a susţine financiar şi logistic mai multe acţiuni culturale.

„Acolo sunt vreo 24 de organizaţii, iar fiecare partener dezvoltă diferite proiecte. Noi susţinem ceea ce fac dumnealor, dar îi încurajăm ca mai multe asociaţii să susţină proiecte mari, comune pentru că sunt mai benefice”, a spus Daniel Hrenciuc.

Acesta a dat ca exemplu de activitate monografia dedicată Cernăuţiului. „Era bine dacă o făceau anul trecut, dar nu e târziu niciodată”, a mai spus Daniel Hrenciuc.

Precizăm că anul trecut, s-au împlinit 600 de ani de la prima menţiune documentară a oraşului Cernăuţi.


Intră acum și în grupul de