Tinerii nu se lasa! Vine a XI-a editie a “Saptamanii europene a tineretului” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Fară a se lăsa influenţati într-un mod negativ de situaţia economico-financiară precară a ţării organizatorii manifestării, devenită de acum tradiţională, „Săptămâna europeană a tineretului”, dedicată tuturor celor care sunt tineri sau au refuzat să lase în urmă tinereţea, au anunţat ce au de gând să facă, în perioada următoare.

Proiectul, care beneficiază în acest an de susţinere financiară din partea Administraţiei Publice judeţene, a demarat încă de pe parcursul lunii iulie cu ample sesiuni de selecţii şi calificări. Pentru că an de an organizatorii au dorit să aducă un plus de valoare manifestării, în 2009 s-au organizat selecţii ale valorilor sucevene din toate ramurile de activitate (plecând de la sport – unde tot românul se pricepe – şi trecând prin muzică, pictură, artă fotografică, dans şi teatru).

Nimic nu lipseşte din programul pe care organizatorii, Fundaţia ANA ajutată de un mai vechi camarad de proiecte, Asociaţia Juventus, alături de Consiliul Judeţean, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, IŞJ Suceava şi ONG-urile care şi-au oferit sprijinul voluntar vor aduce şi anul acesta în atenţia sucevenilor expoziţii de artă fotografică, seminarii de dezbatere a unor teme de actualitate, concursuri sportive dar şi gastronomice şi întreceri artistice. Într-o singură propoziţie, cam tot ce înseamnă sarea şi piperul din viaţa tinerilor.

Toată „nebunia” va culmina cu o Gală a tuturor talentelor – „Gala săptămânii Europene a Tineretului”, care pe data de 7 noiembrie, la Casa Culturii din municipiul reşedinţă de judeţ, va reuni tot ce a fost mai bun de-a lungul tuturor acţiunilor şi unde se vor înmâna şi diferite diplome, premii şi distincţii. Până atunci, nu uitaţi că pe 1 octombrie se joacă fotbal pe bune şi pe 2 octombrie se vor susţine Cursul de iniţiere în vederea accesării programelor europene şi Festivalul de film scurt „Bucovina” ediţia a II-a (o provocare lansată tinerilor de a realiza un film cu tema „EuroBucovina”)


Intră acum și în grupul de