Din cei 206 pacienți cu Covid-19 din SJU Suceava 44 sunt asimptomatici, 17 sunt la ATI, iar restul au forme medii și ușoare ale bolii. Conducerea SJU Suceava a cerut refacerea calculelor privind costul îngrijirii unui pacient cu Covid


Intră acum și în grupul de

Peste 20 la sută dintre cei 206 pacienți cu Covid din Spitalul Județean Suceava sunt asimptomatici, iar în Terapie Intensivă numărul cazurilor severe și grave este relativ constant, potrivit datelor prezentate de conducerea unității spitalicești sucevene.

Directorul medical al SJU Suceava, Valeriu Gavrilovici, a declarat, vineri, în conferință de presă, că în ultima perioadă a crescut numărul externărilor și a scăzut numărul internărilor pacienților cu Covid-19 și că astfel s-a ajuns, vineri, la un număr de 206 pacienți.

Potrivit acestuia, din cei 206 pacienți 17 sunt în Terapie Intensivă, din care șapte sunt intubați.

„Avem în continuare un număr constant de cazuri cu forme severe și grave și nu scade presiunea pe terapie intensivă”, a spus Gavrilovici.

El a mai arătat că din cei 206 pacienți cu Covid  44 sunt asimptomatici, iar restul au forme ușoare și medii ale bolii.

În ceea ce privește costul îngrijirii unui pacient cu Covid 19 în SJU Suceava, Gavrilovici a spus că a cerut o reverificare întrucât primele calcule indicau suma de 20.000 de lei.

Conferința de presa la Spitalul Județean Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Freitag, 29. Mai 2020

„Avem trei zile să socotim. Am cerut o situație la zi și am rugat să se reverifice pentru că părea ceva incredibil, undeva la 20.000 de lei pe pacient”, a spus Gavrilovici.

El a spus că așteptă o reverificare a cifrelor pentru că suma de 20.000 de lei sună incredibil.

„Se fac calcule în momentul de față”, a spus și managerul SJU Suceava Anatolii Buzdugan.

Calculele arată costul mediu pentru îngrijirea unui pacient cu Covid 19 fiind o medie între costurile pentru cei cu forme ușoare și cei cu forme medii și severe.


Intră acum și în grupul de