Dosar penal pentru deduceri de cheltuieli nejustificate de peste 300 milioane


Intră acum și în grupul de

Administratorul unei firme din Şcheia este cercetat penal pentru deduceri de cheltuieli nejustificate de peste 300 milioane de lei vechi. Potrivit IPJ Suceava, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de P. Gheorghe, de 46 ani, din comuna Şcheia, administrator la o societate comercială din Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Acesta, în perioada aprilie-mai 2007, în calitate de unic asociat şi administrator, a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii ca şi cheltuieli deductibile aferente acestui exerciţiu financiar un număr de 10 facturi fiscale de achiziţii carburant şi rovignete emise în anul 2006, fără a face vreo declaraţie rectificativă, fapt care a determinat deducerea în mod nejustificat a cheltuielilor în sumă de 36.346,91 lei.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin această infracţiune este în sumă de 5.816 lei, constând în impozit pe profit suplimentar, nerecuperat până în prezent.


Intră acum și în grupul de