O noua serie de filme germane la Casa Prieteniei din Suceava


Intră acum și în grupul de

Proiectul „ Serile Filmului German”, iniţiat de Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben, din cadrul Casei Prieteniei, în colaborare cu Departamentul de Germanistică al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, continuă în această toamnă cu o nouă serie de filme germane de calitate. Producţia cinematografică care va deschide această serie este filmul “Frühlingssinfonie” (Simfonia Primăverii), în regia lui Peter Schamoni.

„Frühlingssinfonie” este un film german din anul 1983 care descrie relaţia dificilă dintre tânăra pianistă Clara şi compozitorul şi pianistul Robert Schumann. Această producţie reprezintă expresia unor trăiri şi pasiuni intense. Pe de o parte este vorba despre dragostea lui Robert Schumann pentru Clara iar pe de cealaltă parte sunt sentimentele la fel de puternice, care oscilează între ură şi iubire, ale tatălui Clarei care nu acceptă iubirea dintre cei doi tineri. Filmul este aşadar un amestec extraordinar între dragoste, rivalitate, sacrificiu, dezamăgire dar şi dăruire şi pasiune.

Toate personajele au însă o pasiune comună: muzica. Acţiunea filmului se bazează pe fapte reale, descriind cele mai importante momente din viaţa marelui compozitor şi pianist german – Robert Schumann.

Evenimentul va avea loc pe data de 5 octombrie, începând cu ora 18.00 la Casa Prieteniei din Suceava, situată lângă Muzeul de Ştiinte ale Naturii.


Intră acum și în grupul de