Gheorghe Flutur anunță că la Sasca Mică nu mai e niciun beneficiar pozitiv la noul coronavirus, iar la SJU Suceava s-a instalat o nouă stație de osmoză inversă ce permite separarea circuitelor funcționale COVID și non-COVID și pentru pacienții dializați


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că DGASPC Suceava cere ieșirea centrului de recuperare neuropsihici Sasca Mică din carantină după ce niciun beneficiar nu mai este pozitiv la noul coronavirus și a anunțat că la SJU Suceava se continuă revenirea la normalitate după ce a fost instalată o nouă stație de osmoză inversă ce va permite separarea circuitelor pentru pacienții dializați.

Astfel, el a spus că la centrul din Sasca Mică niciun beneficiar nu mai este pozitiv la noul coronavirus.

Potrivit lui Flutur, după negativarea testelor, miercuri au fost externați cei trei beneficiari ai centrului de la Sasca Mică ce mai erau internați la Spitalul Județean Suceava, iar în prezent niciun beneficiar al centrului nu mai este infectat cu SARS-CoV-2.

„Ca urmare, DGASPC solicită DSP Suceava inițierea procedurilor pentru ieșirea centrului din carantină”, a spus președintele CJ Suceava.

El a mai anunțat că în cursul zilei de marți la Spitalul Județean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost finalizată instalarea stației de osmoză inversă necesară pentru dializa pacienților cu COVID-19.

„Acest lucru permite, începând de astăzi, separarea circuitelor funcționale COVID și non-COVID și pentru pacienții dializați. S-a făcut încă un pas spre revenirea, în etape, a activității Spitalului Județean Suceava la normalul dinaintea pandemiei”, a precizat Flutur.


Intră acum și în grupul de