Ion Lungu, după studiul MedLife: E un lucru bun că 20 la sută din populația municipiului s-a imunizat la noul coronavirus. Trebuie să fim vigilenți în continuare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat după apariția rezultatelor studiului făcut de MedLife în municipiul Suceava privind incidența infecțiilor cu noul coronavirus că este bine că 20 la sută din populația municipiului s-a imunizat, dar cere vigilență în continuare.

„MedLife a făcut acel studiu în Suceava. Evident că am știut de el. În jurul datei de 10 mai m-au contactat cei din conducerea MedLife și mi-au spus de această intenție și am fost de acord”, a declarat primarul.

El a subliniat că potrivit studiului 20 la sută dintre suceveni s-au imunizat.

„E un lucru bun că 20 la sută din populația municipiului Suceava s-a imunizat, conform studiului lor. S-a făcut un test pe 512 persoane, din care 3,7 la sută au fost pozitive, iar cel mai interesant este că persoanele care au ieșit pozitive erau asimptomatice”, a spus primarul.

El a arătat că în aceste condiții trebuie în continuare vigilență.

„Tocmai de aceea trebuie să fim vigilenți în continuare pentru că nu știm persoana de lângă noi dacă este bolnavă sau nu, poate să aibă virusul și să fie asimptomatică. Fac apel în continuare să respectăm aceste reguli”, a spus Ion Lungu.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava

Conferința de presă a primarului municipiului Suceava, Ion Lungu

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 2. Juni 2020

Primarul a menționat că nu numai la Suceava, dar și la nivel național statisticile arată o descreștere a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.

„Trebuie să fim prudenți în continuare până ne asigurăm că acest virus s-a domolit din intensitate și că nu ne mai întoarcem acolo unde am fost. Fac apel la suceveni să respecte regulile, cele stabilite la nivel național și discutăm de purtatul măștii, de distanțarea socială și regulile din instituțiile publice, primărie, piețe, bazar”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de