Dan Ioan Cușnir: Apetitul conducerii Primăriei Suceava pentru beculețe colorate se vede și la achiziția „tunelurilor de dezinfecție” montate la școli. De unde să știe Ion Lungu că nu orice bandă led colorată în albastru emite lumina ultravioletă UV-C care dezinfectează ?


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a apreciat, miercuri, că apetitul conducerii Primăriei Suceava pentru luminițe colorate se vede și la achiziția „tunelurilor de dezinfecție” montate la intrarea în unitățile școlare și atrage atenția că nu orice bandă de leduri cu lumină albastră emite lumină ultravioletă UV-C care dezinfectează, mai ales că astfel de dezinfecții se fac fără persoane în interiorul încăperii.

El mai atrage atenția că elevii care nu vor să intre prin acest tunel de dezinfecție nu o pot face pentru că nu au alternativă și că nu pot să ocolească așa cum le-a sugerat primarul.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de Dan Ioan Cușnir.

„Apetitul cuplului Harșovschi/Lungu pentru beculețe colorate nu poate fi negat. Timp de 16 ani le-au oferit Sucevenilor promisiuni neonorate și beculețe colorate în loc de Reguli care să ducă la Ordine și în loc de Viziune care să ducă la Progres.

Ultima “realizare” a celor care de 16 ani se tot laudă că modernizează Suceava sunt, ceea ce ei numesc pompos “tunelurile de dezinfecție”. Am semnalat de săptămâna trecută faptul că Organizația Mondială a Sănătății și Colegiul Medicilor avertizează că aceste tuneluri sunt inutile pentru prevenirea infectării cu COVID 19 dar sunt și periculoase pentru că nu există substanțe omologate care să poată fi pulverizate în contact cu pielea sau care să poată fi inspirate.

Cuplul Harșovschi/Lungu face ceea ce știe mai bine: sfidează părerile avizate și instalează 25 de “tuneluri de dezinfecție” la intrările în școli, spunând totuși “Cei care vor să treacă, trec, cei care nu, pot să îl ocolească în așa fel încât să nu fie nici un fel de problema”. Deci fără să vrea, Lungu recunoaște că pot fi probleme.

Dar dacă trec doar cei care vor, de să mai prăduim banul public, banii Sucevenilor domnule Ion Lungu? Sunt sau nu necesare aceste tuneluri? Sunt sau nu obligatorii?

Am solicitat unor constructori, avizați, oferte de preț pentru un tunel identic cu cele amplasate de Primăria Sucevei la intrarea în școli. Am primit oferte între 1300 și maxim 1500 lei. “Cu greu și cu relații” Ion Lungu a cautat până a găsit o oferta de 3.600 lei bucata, adică suma totală cheltuită din banii Sucevenilor pentru cele 25 de tuneluri inutile și periculoase este de 90.000 lei.

Probabil că diferența de la oferta normală de 1.500 lei la cea de 3.600 lei este justificată prin banda led cu beculețe colorate în albastru, bucuria cuplului Harșovschi/Lungu. Încearcă să îi păcălească pe Suceveni că acele beculețe colorate reprezintă o zona dezinfectare cu raze ultraviolete dar este încă o amăgire livrată Sucevenilor de către acest cuplu toxic de primar/viceprimar. De unde să știe Ion Lungu că nu orice bandă led colorată în albastru emite lumina ultravioletă UV-C care dezinfectează. O astfel de dezinfecție UV-C durează minim 15 minute și nu are voie să fie efectuată cu persoane în încăperea respectivă.

Ultimul aspect, de loc de neglijat este minciuna din Conferința de presă de astăzi a primarului: “Cei care vor să treacă, trec, cei care nu, pot să îl ocolească în așa fel încât să nu fie nici un fel de problema”. Elevii care sunt alergici sau care au alte afecțiuni și vor să nu treacă prin tunel, nu au cum să îl ocolească pentru că ocupă întreaga intrare în școală! Cum este domnule Lungu cu libertatea de a alege și cu informarea corectă a Sucevenilor?

Și această achiziție inutilă, cu beculețe colorate pe bani publici, se înscrie în lunga serie disperată a cuplului Harșovschi/Lungu de a-i păcăli pentru a 5-a oară pe Suceveni, un nou exercițiu de imagine pe banii și pe sănătatea Sucevenilor”


Intră acum și în grupul de