Microbuz ucrainean capitonat cu tigari de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Un microbuz capitonat cu ţigări de contrabandă în valoare de peste 50 milioane de lei vechi a fost reţinut de vameşi. Potrivit comisarului Ilie Poroch- Seriţan, purtător de cuvânt al IJPF Suceava, luni seară, la P.T.F. Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un microbuz marca “Kia Besta”, cetăţeanul ucrainean B. Ievgen, în vârstă de 23 de ani.

După controlul documentelor de călătorie s-a trecut la verificarea mijlocului de transport , astfel fiind găsite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaş special amenajat, confecţionat prin dublarea plafonului -accesul la locaş făcându-se printr-un decupaj amplasat în partea din spate a microbuzului, 1180 pachete de ţigări ( 700 pachete marca „ Viceroy” şi 480 pachete marca „ Saint George”), de provenienţă ucraineană.

Bărbatul a declarat echipei de control că a cumpărat ţigările din Ucraina şi intenţiona să le comercializeze pe piaţa neagră din România, în vederea obţinerii de profit.

Ţigările în valoare de 5.039 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Totodată, microbuzul marca “Kia Besta” în valoare de 34.502 lei, a fost reţinut de către organele vamale în vederea confiscării.


Intră acum și în grupul de