Cinci suceveni confirmați cu noul coronavirus au fost internați în spital în ultimele 24 de ore, iar 24 au fost externați. Numărul sucevenilor vindecați de Covid-19 a ajuns la 2.763


Intră acum și în grupul de

Un număr de 2.763 suceveni sunt declarați vindecați de Covid-19,  cu 24 mai mulți decât vineri potrivit situației întocmită de către D.S.P. Suceava.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost internate in spital 5 de persoane diagnosticate cu Covid – 19 si externate 24 de persoane, nefiind înregistrat nici un caz în rândul personalului medical.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 408 pacienți, dintre care 126 de pacienți Covid-19, un număr de 17 pacienți fiind internați la Secția ATI, iar la nivelul Spitalului municipal Rădăuți sunt internați un număr de 37 de pacienți Covid-19 și 22 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

 Sâmbătă conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, erau în autoizolare la domiciliu 5.116 de persoane, iar trei în carantină instituționalizată.

Până în prezent au ieșit din autoziolare   18.806 de suceveni și 3.105 din carantină instituționalizată.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

Prefectura Suceava face un apel către toți sucevenii să abordeze cu prudență măsurile de relaxare și să conștientizeze că cea mai sigură cale de a ține sub control răspândirea COVID 19 este reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus.

„Vă rugăm să fiți în continuare vigilenți în aplicarea măsurilor de prevenire și să țineți cont, așa cum ați făcut și până acum, de recomandările specialiștilor privind protecția personală împotriva COVID-19”, a transmis Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de