Prorectorul Mihai Dimian arată de ce USV se ghidează după standardele internaționale: După cele din România e mai greu pentru că ei schimbă mereu criteriile după interes


Intră acum și în grupul de

Prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Mihai Dimian, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că pentru a obține rezultate, dezvoltarea USV se face sănătos, urmând standardele internaționale, subliniind că criteriile din România sunt schimbate în funcție de interese.

El a arătat că, de exemplu, primul articol din domeniul cercetării în telecomunicații și calculatoare în cea mai bună revistă din lume a fost publicat de la Suceava, dar ca rezultat al dezvoltării unei echipe și a dotărilor făcute în laboratoare.

„Ușor-ușor lumea începe să accepte faptul că dacă faci lucrurile așa cum trebuie obții rezultate. Sigur, în România e mai greu pentru că ei schimbă mereu criteriile. E greu să mă orientez după România pentru că ei schimbă criteriile după interesul lor”, a spus prorectorul USV.

El a arătat că din acest motiv USV se orientează după criteriile internaționale.

„De aceea, scopul nostru este să ne orientăm după criterii internaționale și, la un moment dat, vei ajunge atât de bun încât indiferent de criteriile folosite în România nu prea mai reușesc să te dea la o parte”, a spus Dimian.

El a exemplificat și cu o situație personală, fiind numit președintele Comisiei de Naționale de electronică, telecomunicații și nanotehnologie.

„Nu am cerut lucrul acesta, nu consider că sunt neapărat cel mai bun în domeniu, dar tocmai aceste rezultate, în timp confirmate, au adus și în România această recunoaștere”, a spus Dimian.

El a arătat că USV, fiind o universitate medie va fi dificil să depășească această stare urmând strategia națională.

„Ei o vor schimba în funcție unde stau ei mai bine”, a spus Dimian.

Deși recunoaște că această cale este de durată pentru USV, este mai sigură.

„Noi încercăm, uitându-ne la standardele internaționale și urmându-le, să revenim ulterior în România pe o poziție pe care o merităm. E de durată”, a conchis Dimian.


Intră acum și în grupul de