Primarul Ion Lungu s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. El a sesizat mai multe disfuncționalități, de la nefinalizarea licitației MDRAP pentru 15 autobuze electrice pentru Suceava până la acoperirea scutirilor de impozit pe clădiri pentru mall-uri sau recuperarea sumelor cheltuite pentru combaterea pandemiei

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut, marți, la București, întâlniri cu conducerea Guvernului, dar și cu conducerea Camerei Deputaților cărora le-a prezentat mai multe probleme care ar trebui soluționate.

Astfel, primarul a spus că a participat, la București,  la Palatul Victoria la o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, cu  vicepremierul Raluca Turcan, cu ministrul Finanțelor Publice, Vasile Câțu și mai mulți membri ai guvernului.

Totodată, primarul Ion Lungu a declarat că a avut o discuție, la Camera Deputaților,  cu președintele acestui for legislativ, Marcel Ciolacu, președintele PSD, dar  și cu șefii grupurilor parlamentare de la toate partidele reprezentate în Paralament.

Astfel, primarul a spus că a ridicat probleme legate de fonduri europene, de întârzierea licitației pentru cele 15 autobuze electrice cu caracteristici tehnice identice cu celelalte 25 de autobuze electrice licitate de municipiul Suceava și care vor ajunge în luna septembrie, dar că la Ministerul Dezvoltării nu este terminată licitația.

Ion Lungu a mai spus că a ridicat și problema cheltuielilor efectuate de municipalitate pentru limitarea epidemiei cu noul coronavirus și a solicitat să afle modalitatea de recuperare a unei părți  din aceste  sume de la Ministerul Sănătății.

Totodată, primarul a spus că a ridicat și problema solicitărilor scutirilor cu 50% a cheltuielilor cu impozitul pe clădiri de către mall-uri, care solicită această reducere de la municipalitate care însă nu o poate suporta.

„S-au discutat și multe alte  probleme legate de indemnizațiile pentru șomaj tehnic pentru instituțiile de cultură, ajustarea prețului contractului de achiziție publică, subvenționarea tarifului la  energia termică și alte probleme legate de modificări legislative, pe care reprezentanții guvernului și ai parlamentului s-au oferit să ne ajute în rezolvarea lor”, a conchis Ion Lungu.