Cod portocaliu de furtuni cu grindină în zona de munte a județului Suceava până vineri dimineață. Va ploua și în zona joasă, iar instabilitatea atmosferică va persista până săptămâna viitoare


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, avertizări meteorologice cod portocaliu și cod galben care includ și județul Suceava. În același timp, a fost emisă și o atenționare meteorologică cod galben care de asemenea include județul Suceava.

Astfel, vreme severă va fi în zona de munte a județului, unde se așteaptă cantități mari de precipitații. Avertizarea este valabilă în intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 18 iunie, ora 23:00.

ANM precizează că în după-amiaza zilei de joi (18 iunie) și la începutul nopții de joi spre vineri (18/19 iunie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice.

În același timp, vremea în zona joasă a județului va fi caracterizată prin instabilitate atmosferică temporar accentuată. Concret, în intervalul 18 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 10:00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Pe lângă asta, în 19 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 10:00, în întreg județ va fi o instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

ANM mai atrage atenția că, gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima parte a săptămânii viitoare.


Intră acum și în grupul de