Cainii comunitari au intrat din nou in atentia conducerii Primariei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Problemele pe care le ridică prezenţa câinilor comunitari pe străzile de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ au intrat din nou în atenţia conducerii Administraţiei publice locale sucevene. Asta după ce, pe străzile din oraş, a putut fi observată în ultima perioadă o creştere a numărului acestora, cel mai sigur aduşi cu maşinile şi descărcaţi la intrarea în municipiu. Pe de altă parte, este foarte bine ştiut că pe perioada rece animalele comunitare devin mult mai agresive din cauza lipsei de hrană şi a condiţiilor meteo.

Edilul şef al Sucevei, Ion Lungu, nu s-a ferit să afirme, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute pe parcursul zilei de miercuri, că numărul tot mai mare de câini comunitari tinde să devină problema numărul 1 din oraş şi că nu este exclusă nici punerea în aplicare a hotărârii luate de la Centru ca după 14 zile de la prinderea unui animal comuniar şi nerecunoaşterea proprietăţii acestuia să se treacă la acţiunea de eutanasiere.

„Trebuie să recunoaştem că problema câinilor comunitari este una din ce în ce mai mare. Adăpostul din Lunca Sucevei a devenit de mult prea neîncăpător pentru numărul mare de animale fără stăpân existent pe raza oraşului. Chiar dacă s-ar putea să trezesc supărarea unor asociaţii care iubesc animalele trebuie să recunoaştem că şi soluţia eutanasierii este una care trebuie analizată foarte serios după ce sterilizarea câinilor comunitari nu a adus rezultate notabile”, a conchis Lungu.


Intră acum și în grupul de