Catalin Alexandru Chifan – artistul sucevean care a adus Romaniei locul 5 la Festivalul International de Arte Frumoase din Tunisia


Intră acum și în grupul de

Artistul plastic sucevean Cătălin Alexandru Chifan a reprezentat România la Festivalul Internaţional de Arte Frumoase din Monastir (Tunisia). La ediţia de anul acesta, a VII-a, care s-a desfăşurat în perioada 2-10 octombrie a.c., au fost invitaţi artişti plastici profesionişti din peste 25 de ţări (Indonezia, Serbia, Rusia, SUA, Turcia, Tunisia, Macedonia, România, Franţa, Italia, Irlanda, Ungaria, Grecia, Marea Britanie, Canada, Bulgaria, Suedia, Elveţia, Germania, Cipru, Japonia, Luxemburg, Egipt, Croaţia, Polonia, Peru).

Potrivit artistului Alexandru Chifan, pe toată durata festivalului, artiştii plastici participanţi au realizat câte două sau trei lucrări, care au fost donate Asociaţiei de Arte Frumoase din Monastir (Tunisia).

România, reprezentată de artistul plastic sucevean Cătălin Alexandru Chifan, a obţinut locul 5 în cadrul festivalului, o poziţie onorantă pentru ţara noastră, având în vedere că la acest eveniment de anvergură internaţională au participat 25 de state. Primele trei locuri au fost ocupate, în ordinea enumerării, de Turcia, Tunisia şi Rusia.

Chifan a mai spus că, pe lângă atelierele de pictură, artiştii au beneficiat de un program complex, prin vizitarea unor muzee şi monumente importante din oraşul gazdă precum şi altor obiective turistice din Sousse, Madhia şi El Djem.

Festivalul Internaţional de Arte Frumoase din Monastir s-a desfăşurat sub patronajul preşedintelui Tunisiei, Ben Ali, ambasadei Indoneziei în Tunisia şi guvernatorului oraşului Monastir, Mr. Khalifa Jbeniani. Evenimentul s-a bucurat de un mare succes internaţional, având în vedere numărul mare de participanţi.


Intră acum și în grupul de