Politistii din Burdujeni lanseaza un proiect de prevenire si combatere a delicventei juvenile


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii de poliţie din cadrul Politiei municipiului Suceava, Secţia de Poliţie Burdujeni, au iniţiat Proiectul de prevenire şi combatere a delicvenţei juvenile intitulat „Adolescenţă fără delincvenţă”.

„În general despre copii se obişnuieşte să se vorbească cu căldură, laudativ, să li se elogieze inocenţa şi frumuseţea. Dar cum vorbeşti despre nişte copii care fură, fug de acasă, abandonează şcoala sau chiar îşi bat părinţii? Nimeni nu se gândeşte că un copil nu se naşte rău, că ceea ce devine el la un moment dat este şi rezultatul mediului familial şi social în care a trăit, al modului în care a fost iubit sau a fost lăsat să iubească de către persoanele cele mai apropiate.

Această lipsă de înţelegere a adulţilor poate face ca iubirea să se transforme în ură. Atunci copilul se va simţi singur iar, în momentul în care va avea suficientă energie şi hotărâre, îşi va lua destinul în propriile mâini. Ce va face însă un copil care se simte puternic şi în stare de orice atunci când cei din jurul lui considera ca nu e în stare de nimic bun? Foarte probabil lucruri rele”, spun poliţiştii suceveni.

Proiectul va fi lansat joi, la prânz, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din municipiul Suceava.


Intră acum și în grupul de