Ministrul Transporturilor spune că centura ocolitoare a Sucevei va fi finalizată în luna octombrie. La centura Rădăuți lucrările ar putea să se încheie în decembrie. El spune că drumurile de mare viteză Suceava-Pașcani și Suceava-Baia Mare sunt în faza ofertelor de studii de fezabilitate.


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, sâmbătă, pe șoseaua de centură a Sucevei că acest proiect ar urma să fie finalizat în luna octombrie, deși din toamna acestui an se circulă pe varianta ocolitoare, iar varianta ocolitoare Rădăuți în luna decembrie.

Potrivit lui Bode, antreprenorii celor două investiții ar trebui să mărească ritmul și să recupereze restanțele înregistrate anii trecuți.

El a spus că a primit asigurări din partea antreprenorului de pe varianta ocolitoare Rădăuți că lucrările vor putea fi finalizate în luna decembrie 2020, cu 4 luni înainte de termenul din contract, iar pentru tronsonul II din varianta de ocolire Suceava, angajamentul antreprenorului este să finalizeze în luna octombrie a acestui an.

Orban la șoseaua de centura a Sucevei

Orban la șoseaua de centura a Sucevei

Gepostet von NewsBucovina.ro am Samstag, 20. Juni 2020

Pentru tronsonul I al acestui obiectiv, Bode spune că a solicitat să fie respectat termenul, astfel încât la mijlocul lunii iulie 2020 să se facă recepția la terminarea lucrărilor.

„Am reușit pentru ambele obiective de infrastructură să rezolvăm problema finanțării care ținea pe loc implementarea proiectelor, în prezent, nemaiexistând nicio barieră în calea finalizării lor”, susține ministrul.

El consideră că perspectivele sunt extrem de favorabile pentru județul Suceava prin prisma investițiilor în infrastructura de transport, iar prin proiecte de drumuri de mare viteză va fi conectat cu Ardealul prin proiectul de Drum Expres Baia-Mare – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, un proiect ambițios pentru care, cel mai probabil, în luna august se va semna contractul pentru realizare a studiului de fezabilitate. De asemenea  cele două tronsoane Pașcani-Suceava și Suceava-Siret se află în etapa de analiză a ofertelor depuse pentru elaborare studiu de fezabilitate și proiect tehnic.

„Aceste 2 sectoare sunt parte din proiectul autostrăzii A7, care reprezintă coloana vertebrală a Moldovei, unind-o de la nord la sud, de aceea accelerarea implementării acestui proiect reprezintă un obiectiv prioritar”, a subliniat ministrul.


Intră acum și în grupul de