Partia de schi de pe Masivul Rarau va fi construita de firma italiana Leitner


Intră acum și în grupul de

Cea mai bună ofertă prezentată la licitaţia organizată de Primăria Câmpulung Moldovenesc pentru construcţia celei mai mari şi complexe pârtii de schi din România, care va fi realizată în Masivul Rarău, a fost cea a firmei italiene de echipamente de transport pe cablu, Leitner.

Potrivit primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, firma italiană Leitner, furnizor de echipamente de transport pe cablu, a participat la licitaţie într-un consorţiu cu alte cinci firme din România, oferta acestui grup ridicându-se la 20 de milioane de euro. El a arătat că la licitaţie au participat trei asociaţii de firme, din care una a fost descalificată din cauză că nu au avut lucrări similare în valoare de minim şapte milioane de euro.

Edilul-şef câmpulungean, a spus că pârtia de schi ce va fi construită în Masivul Rarău va avea o lungime de 4,7 kilometri, cu trei tronsoane cu grade de dificultate diferite, instalaţie de iluminat, transport pe cablu tip telegondolă cu 8 locuri şi tunuri de zăpadă pentru tronsonul al doilea în condiţiile în care pe primul tronson este zăpadă cinci luni din an. „Este cea mai mare investiţie din România atât ca valoare cât şi ca parametri tehnici”, a explicat Şerban.

El a arătat că lucrările vor începe în luna noiembrie, iar în acest an Guvernul, prin Ministerul Turismului, a alocat pentru această investiţie suma de 9,5 milioane de lei. „Sperăm ca finanţarea care este asigurată prin programul guvernamental „Schi în România” să fie continuată astfel încât investiţia să fie finalizată în termenul stabilit întrucât ne dorim să o inaugurăm în 2011 când municipiul sărbătoreşte 600 de ani de la prima atestare documentară”, a spus Şerban.

Municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost declarat staţiune turistică de interes naţional în anul 2005.


Intră acum și în grupul de