19 persoane de la Centrul social din comuna Vama sunt confirmate cu infecție cu noul coronavirus


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că numărul cazurilor pozitive confirmate cu noul coronavirus de la Centrul social din comuna suceveană Vama a ajuns la 19, opt dintre aceştia fiind internaţi luni la Spitalul municipal Rădăuţi, iar alţi 11 la sfârşitul săptămânii trecute.

Medicul Dinu Florin Sădean a spus că la acest centru s-au recoltat sâmbătă 51 de probe de la 38 de beneficiari şi 13 angajaţi pentru determinarea cazurilor pozitive de COVID 19, iar în urma analizelor de laborator au fost confirmaţi cu noul coronavirus 5 beneficiari şi 3 angajaţi.

El a precizat că cele opt noi cazuri confirmate au fost direcţionate spre internare în Spitalul municipal Rădăuţi, alături de cei 11 internaţi în cursul săptămânii trecute.

Directorul executiv al DSP Suceava a menţionat că restul personalului Centrului social de la Vama care a avut rezultat negativ în urma testării pentru noul coronavirus va avea grijă, în continuare, de beneficiarii ale căror rezultate sunt negative.

El a mai spus că în centrul respectiv s-au dispus măsuri specifice privind respectarea circuitelor, efectuarea acţiunilor de dezinfecţie etc.  

(LB)


Intră acum și în grupul de