Ioan Stan îi răspunde „scurt și la obiect” lui Gheorghe Flutur: Încercați să vă lăudați cu realizările altora și să vindeți promisiuni sucevenilor privind obiective pe care tot guvernările social democrate viitoare le vor realiza: autostrăzi, drumuri expres, aeroporturi

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, luni după amiaza, un comunicat în care răspunde „scurt și la obiect” președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care spunea că Guvernul PNL repară prostiile făcute de guvernele PSD și face investițiile abandonate de guvernările PSD.

Vă prezentăm comunicatul semnat de Ioan Stan:

„Este tot mai evident că dl. Flutur nu vrea să accepte realitatea, respectiv că numele său înseamnă tot mai puțin pentru electoratul sucevean și că se hazardează în demersuri care mai de care mai penibile, considerând că așa poate mai atrage atenția asupra sa. Așa ne explicăm și ultima sa ieșire, care este mai mult ieșire nervoasă decât discursul unui politician, dar nici nu-i putem cere mai mult. Atâta poate.

D-le Flutur, vom fi scurți și la obiect. Niciodată nu voi face referiri la dumneavoastră ca persoană, la familia dumneavoastră. Mai mult, spre deosebire de dumneavoastră, nu vreau să aduc vorba nici măcar despre „scheletele” din dulapul dvs. despre care mass-media națională și suceveană a făcut deseori referire. Sunt problema dumneavoastră și a instituțiilor abilitate să se ocupe de așa ceva. Eu vă interpelez doar în calitatea dumneavoastră de șef al administrației publice județene, cât și în calitatea pe care v-ați asumat-o, cea de deținător a unei relații privilegiate cu guvernul PNL.

 În mod normal vizita unor miniștri în județ ar trebui să ne bucure prin prezumția că aceștia ar înțelege realitățile județului. Însă acest eveniment pe care l-ați organizat, sau care vi s-a organizat pentru a vă spăla imaginea de „gropar” al județului a arătat aceleași caracteristici ale dvs. și ale guvernării liberale: demagogie și promisiuni deșănțate. Am văzut un premier, Ludovic Orban mereu în contratimp cu guvernarea: când trebuia să fie prezent în Suceava, atunci când dumneavoastră erați ascuns și când medicii spitalului județean se luptau cu moartea, acest premier era la petreceri prin Guvern; acum când trebuia să fie prezent în vestul țării unde se produceau inundații catastrofale, premierul era în Suceava, iar acum când Suceava se confruntă cu inundații, premierul a plecat de aici. Dumneavoastră…ca de obicei. Încercați să vă lăudați cu realizările altora și încercați să vindeți promisiuni sucevenilor legate de obiective pe care probabil tot guvernările social democrate viitoare le vor realiza: autostrăzi, drumuri expres, aeroporturi.

Așadar, d-le Flutur, în loc să aveți ieșiri nervoase la adresa mea, mai degrabă ați ieși în fața sucevenilor cu soluții și proiecte concrete”.