Ceremonie de predare-primire a comenzii si a drapelului de lupta la ISU „Bucovina” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În prezenţa reprezentantului Guvernului în teritoriu, prefectul Sorin Arcadie Popescu, vineri, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii şi a drapelului de luptă al unităţii între colonelul Costică Ungureanu, cel care, în ultimele 6 luni a asigurat interimatul la conducerea unităţii, şi colonelul Ion Burlui, cel care va asigura de acum interimatul până la organizarea unui nou concurs.

Colonel Costică Ungureanu s-a pensionat, încheind astfel o carieră de 31 de ani. Deşi a condus destinele inspectoratului doar jumătate de an, cariera colonel Costică Ungureanu este impresionantă, fiind începută în anul 1981, ca ofiţer la Bateria Radiotehnică, Divizionul I Rachete Antiaeriene din Regimentul 15 Hunedoara, instituţie în care a mai ocupat funcţiile de comandant grup I radiotehnic, comandant baterie radiotehnică, locţiitor al comandantului, şef birou Educaţie şi Cultură şi şef de stat major al Regimentului.

În anul 1999 se mută, la cerere, la Inspectoratul de Protecţie Civilă judeţean Hunedoara urmând ca, peste numai un an, să vină pe aceeaşi funcţie la instituţia similară din judeţul Suceava.
Începând cu 15 decembrie 2004 devine şef serviciu al Compartimentului protecţie civilă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, funcţie pe care o exercită până în luna aprilie a anului 2009 când, după ieşirea la pensie a colonelului Lucel Lulciuc, preia interimatul la conducerea unităţii.

„Calităţile sale profesionale şi personale au făcut ca, de-a lungul carierei, să obţină rezultate bune şi foarte bune, activitatea sa fiind încununată cu succes. Nu în ultimul rând, calitatea sa umană l-a făcut un coleg respectat şi îndrăgit” spun pompierii bucovineni.

Până la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea funcţiei de inspector şef, a fost împuternicit la comanda unităţii colonelul Ion Burlui.

La vârsta de 48 de ani, colonelul Ion Burlui are o experienţă bogată, începându-şi cariera în urmă cu 26 de ani, în anul 1983, când a terminat ca şef de promoţie Facultatea de Pompieri Bucureşti. Proaspătul absolvent şi-a continuat studiile absolvind în anul 1990 Facultatea de Management, Academia de Studii Economice Bucureşti, în cadrul căreia a urmat şi alte specializări postuniversitare. În prezent este doctorand în anul II la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

După o perioadă de 4 ani petrecută ca ofiţer instructor în cadrul Facultăţii de Pompieri Bucureşti, în anul 1987 vine la Grupul de Pompieri Suceava – actualul Inspectorat pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava unde a început ca locţiitor al comandantului de companie, avansând treptat şi ocupând funcţii precum comandant de companie, şef birou, adjunct al comandantului pentru logistică şi şef serviciu, din anul 2007 ocupând funcţia de prim adjunct al inspectorului şef.

Precizăm că postul de inspector şef al ISU „Bucovina” Suceava a rămas vacant la 24 aprilie, după retragerea din activitate a colonelului Lucel Lulciuc, iar la concursul organizat pe data de 15 septembrie de IGSU, nu a fost ocupat de nici unul dintre candidaţii.


Intră acum și în grupul de