Tigari de peste 1 miliard, depistate de politisti la un control de rutina


Intră acum și în grupul de

La un control de rutină poliţiştii au oprit în trafic o maşină ce s-a dovedit a fi burduşită cu ţigări de peste 1 miliard de lei vechi. Potrivit IPJ Suceava, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 24.00, pe raza comunei Cornu Luncii, poliţiştii suceveni în timp ce efectuau activităţi de supraveghere a traficului, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de K. Sandor, de 31 ani, din Târgu Secuiesc, judeţul Covasna.

În interiorul autovehicolului au fost găsite 1.054.540 ţigarete, având o valoare de piaţă de 130.000 lei, de provenienţă ucraineană şi moldovenească, fără documente de provenienţă.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru complicitate la contrabandă, totodată fiind dispusă măsura indisponibilizării vehicolului în vederea confiscării.

Nu de o asemenea valoare, dar şi poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, au ridicat ţigări în vederea confiscării. Este vorba despre 1500 pachete de ţigări de provenienţă duty-free, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră în vederea obţinerii de profit ilicit. Potrivit IJPF Suceava, vineri, poliţiştii de frontieră sireteni au executat o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări, astfel au depistat în apropierea unui magazin duty-free din P.T.F. Siret un bărbat ce transporta bagaje voluminoase.

S-a trecut la identificarea persoanei respective constatându-se că se numeşte S. Marin, în vârstă de 20 de ani, din Balcăuţi, asupra acestuia găsindu-se un număr de 1500 de pachete de ţigări marca „ J&J ” de provenienţă duty-free”, pe care intenţiona să le sustragă de la controlul vamal.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 6.400 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către organele vamale, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de