Incendiu la o casa din Brosteni generat de scanteile de la cosul de fum


Intră acum și în grupul de

Debutul sezonului răcoros dă startul incendiilor provocate de coşurile deteriorate de evacuare a fumului. Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni au intervenit, vineri noaptea cu două autospeciale şi o motopompă pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria Zamfirei G., din oraşul Broşteni. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava incendiul a fost anunţat la ora 23:45, iar la sosirea echipajelor ardeau acoperişul casei şi pereţii dormitorului, existând pericolul de propagare la o casa învecinată şi restul anexelor gospodăreşti.

Incendiul a fost lichidat la ora 02.42, în limitele găsite, dar au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, pereţii dormitorului pe o suprafaţă de 40 mp, mobilier, aparatură electrocasnică şi acte personale. De asemenea s-au degradat pereţii casei, pagubele fiind estimate la 50.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul s-a produs din cauza unor scântei provenite din coşul de evacuare a fumului deteriorat.
Pompierii au reuşit să salveze casa învecinată şi anexele, în valoare de aproximativ 70.000 lei.


Intră acum și în grupul de