VIDEO// Pelerini veniți la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava au uitat de măsurile de protecție și s-au îmbulzit la pachete cu mâncare


Intră acum și în grupul de

 Numeroși credincioși care au ajuns la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava la hramul mănăstirii au uitat de regulile de distanțare fizică.

Astfel, în ciuda măsurilor luate de autorități pentru a se evita aglomerarea, credincioșii s-au îmbulzit să prindă pachete cu mâncare oferite prin inițiative private la ieșirea din mănăstire.

De menționat că tocmai pentru a evita astfel de situații, primarul Sucevei, Ion Lungu, a evitat în acest an să mai împartă porții de sarmale și apă ca până acum.

Nici la ieșirea coloanei auto cu moaștele sfântului pentru procesiunea prin oraș nu au fost respectate regulile de distanțare socială, credincioșii încercând să ajungă cât mai aproape de platforma pe care se aflau moaștele.

Pe parcursul Sfintei Liturghii de hram credincioșii care au intrat în curtea mănăstirii au respectat, cât de cât măsurile de distanțare fizică, distanța între aceștia fiind de circa un metru.

Pentru prima dată, în acest an s-a renunțat la procesiunea făcută pe jos, cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, care era  însoțită de obicei de zeci de mii de credincioși pe străzile Sucevei, iar moaștele sfântului au fost purtate într-un convoi auto, iar credincioșii au avut voie să le aștepte pe marginea drumului, fără să formeze aglomerări.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a îndemnat credincioșii să poarte mască, să utilizeze dozatoarele cu dezinfectant amplasate în mai multe locuri din curtea interioară a mănăstirii și să păstreze distanța fizică.


Intră acum și în grupul de