Oferta academică îmbogățită cu nouă programe de studiu la USV: E o zi istorică!

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a anunțat că în data de 25 iunie, Consiliul ARACIS a decis funcționarea a șapte noi programe de studii, cinci de licență și două de masterat.

Potrivit unui comunicat al USV, 25 iunie a devenit „o zi istorică” pentru Universitatea suceveană.

Sursa precizează că noile programe de licență sau de masterat, autorizate sau acreditate, aparțin mai multor facultăți ale USV, unele dintre ele, cu caracter interdisciplinar, fiind coordonate de mai multe facultăți și departamente și implicând competențe multiple.

Astfel, în domeniul Științe inginerești, viitorii studenți vor putea opta pentru: programul Echipamente și sisteme medicale (licență), autorizat să funcționeze cu 60 de studenți; Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule(licență, 50 de studenți); Științe gastronomice (licență, 50 de studenți); Energetică și tehnologii informatice (licență, 60 de studenți); Securitate cibernetică (masterat profesional). În domeniul Științe socio-umane, programele nou apărute în oferta USV sunt: Resurse umane (licență, 50 de studenți) și Globalizare și diplomație economică (masterat profesional).

Anterior, au fost autorizate să funcționeze alte două programe: Media digitală, în cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, și programul de masterat Drept penal și criminalistică, în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative.

De remarcat că programul Științe gastronomice este primul la nivel național, specialiștii de la USV consultând programe similare de succes din Europa. De asemenea, specializarea Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule este unică la nivelul instituțiilor de învățământ superior de stat civile din România, iar programul Media digitală inițiat la Suceava mai funcționează doar la două universități.

USV estimează că, în sesiunea de Admitere septembrie 2020, oferta educațională se va îmbogăți cu programele de licență Tehnică dentară (domeniul Sănătate) și Autovehicule rutiere (domeniul Științe inginerești) și programul de masterat Nutriție și recuperare medicală (domeniul Sănătate).

Pentru detalii legate de oferta educațională a USV, accesați www.admitere.usv.ro