Cererile pentru subventia la motorina pot fi depuse pana la sfarsitul lunii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Producătorii agricoli suceveni mai au la dispoziţie zece zile pentru a depune cererile pentru subvenţia la motorină. Anunţul a fost făcut marţi de prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, care a informat că deşi membri ai conducerii Direcţiei Agricole pentru Dezvoltare Rurală Suceava (DADR) sunt în concedii medicale sau în preaviz, există persoane care au atribuţii pentru preluarea şi avizarea acestor cereri. „Instituţia funcţionează, iar producătorii mai au la dispoziţie încă zece zile pentru a depune cererile de subvenţie pentru motorină”, a spus prefectul, care a menţionat că a cerut DADR Suceava să primească aceste cereri şi în cursul zilei de sâmbătă.

El a subliniat că prin intermediul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, se acordă subvenţie de un leu pe litrul de motorină în vederea înfiinţării culturilor agricole de toamnă, în limita a 39 litri/ ha şi a unei suprafeţe minime de un hectar, iar cererile se depun până în 30 octombrie 2009 inclusiv, iar motorina se poate prelua până în data de 15 noiembrie 2009 inclusiv.

Prefectul a mai anunţat că în contextul economic actual şi, implicit de nevoia de finanţare a fermierilor, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, a început, din 16 octombrie plata unui avans, din plăţile pe suprafaţă destinate producătorilor agricoli pentru anul 2009.

Astfel, avansul este de 209,98 lei/hectar, reprezentând 70 la sută din 71,12 euro/ha, suma aprobată pentru beneficiarii schemei de plată unică pe suprafaţă finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). El a reamintit că prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, se acordă şi ajutoare de stat pentru îmbunătăţirea calităţii producţiei de carne, lapte, miere şi ouă


Intră acum și în grupul de