Acasă Actualitate Politistii suceveni, cu ochii pe unitatile de invatamant din judet

Politistii suceveni, cu ochii pe unitatile de invatamant din judet


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au organizat marţi după-amiază pe raza judeţului o acţiune pe linia asigurării ordinii şi liniştii publice şi creşterea siguranţei civice în zona unităţilor de învăţământ. Acţiunea s-a lăsat cu aplicarea a 55 de sancţiuni în valoare totală de 12.260 lei. Potrivit IPJ Suceava au fost verificate 360 unităţi şcolare, au avut loc 124 întâlniri cu conducerile şcolilor, s-au purtat 215 discuţii cu cadrele didactice.

De asemenea, s-au organizat 22 de şedinţe în şcoli şi s-au efectuat 18 informări.
Poliţiştii au mai controlat şi 240 de societăţi comerciale din zona unităţilor de învăţământ. Astfel, poliţiştii au identificat 148 minori şi elevi problemă, un număr de 65 elevi lipseau nemotivat de la cursuri, au îndepărtat 32 persoane şi grupuri de persoane din preajma şcolilor şi au amprentat, fotografiat şi introdus în bazele de date 6 persoane.



Potrivit IPJ Suceava, în primele 9 luni ale acestui an s-au constatat un număr de 82 de infracţiuni în zona şcolară, respectiv 9 în incinta unităţilor de învăţământ şi 73 în afara acestor, la care au participat 68 de elevi.

Un număr de 19 elevi au fost victime ale infracţiunilor de furt, tâlhărie, lovire, viol. Cele mai multe infracţiuni s-au comis în Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version