Cod portocaliu de furtuni în zona de munte și galben în zona joasă: Va ploua cu descărcări electrice și posibil grindină. Vremea instabilă se va menține până marți dimineață


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineața, mai multe avertizări meteorologice ce vizează și județul Suceava.

În primul rând, pentru zona de munte a fost emisă avertizare cod portocaliu de ploi și furtuni. Avertizarea este valabilă în intervalul 29 iunie, ora 14:00 – 29 iunie, ora 19:00.

Potrivit meteorologilor, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 30 l/mp și pe arii restrânse 50-60 l/mp.

În intervalul 29 iunie, ora 12:00 – 29 iunie, ora 19:00, în zona joasă a județului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

ANM mai menționează că în următoarele zile disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Sursa a mai emis o avertizare cod galben pentru județul Suceava de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Astfel, în intervalul 29 iunie, ora 19:00 – 30 iunie, ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.


Intră acum și în grupul de