Un nou val de cazuri de violență în familie în județul Suceava, toate pe fundalul consumului de alcool. Doi agresori au fost reținuți


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de luni, 29 iunie, în județul Suceava au avut loc mai multe cazuri de violență în familie. De menționat că astfel de cazuri au devenit frecvente în județul nostru, News Bucovina relatând despre ele, de exemplu, aici, aici și aici.

Tânăr arestat pentru că și-a băutul soția și a ucis o pisică

Chiar în dimineața de luni, o tânără de 20 de ani din București s-a prezentat la secția de Poliție Burdujeni relatând că a fost bătută de soțul său. Potrivit tinerei, agresiunea a avut loc încă în data de 27 iunie, însă ea nu a anunțat poliția deoarece îi era frică de soțul său în vârstă de 24 de ani, căci în alt context el lovise foarte violent două pisici, trântindu-le de podea, iar una dintre acestea a decedat.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „violență în familie”, „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și „rănirea sau schingiuirea animalelor”. Totodată, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pentru cinci zile, prin care s-a dispus evacuarea tânărului violent din locuința conjugală. De asemenea, în cauză s-a dispus măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în CRAP al IPJ Suceava.

Și-a bătut soția în cap fiind mort de beat

Un alt caz a avut loc la Câmpulung Moldovenesc. Luni seara, o localnică a anunțat Poliția că în curtea unei familie de pe str. Calea Bucovinei are loc un scandal.

La adresa de mai sus au fost identificați proprietarii, soț și soție, ambii de 53 de ani. Femeia a relatat faptul că a fost lovită în zona capului de către soț. Acesta era atât de beat încât polițiștii nu au putut dialoga cu el.

În urma completării formularului de risc, s-a constatat că este întrunit punctajul pentru emiterea ordinului de protecţie provizoriu, dar femeia a precizat în mod expres faptul că nu doreşte acest lucru şi i-a fost înmânat un exemplar al acestui înscris. În orice caz, s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „violență în familie”.

Tânăr băut și-a bătut mama și fratele

Un alt caz a avut loc la în comuna/sat Ilișești. Un tânăr de 21 de ani, fiind în stare de ebrietate, l-a amenințat mai întâi cu bătaia, după care l-a lovit cu pumnii pe fratele său de 23 ani. Mai mult, acesta a ridicat mâna și la mama sa în vârstă de 46 de ani.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunile de „violență în familie” și „amenințare” și au emis un ordinul de protecție prin care tânărul bătăuș este obligat la respectarea unei distante de cel puțin 50 metri față de mama și fratele.

Și-a amenințat cu moartea mama în vârstă de 79 de ani și a fost reținut

Încă un caz s-a produs în comuna Frumosu. În jurul orei 22:00, o localnică a sesizat Poliția despre faptul că fratele său de 47 de ani nu a respectat ordinul de protecție emis pe numele său și a intrat în locuința mamei sale în vârstă de 79 de ani.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului l-au găsit pe bărbatul în stare avansată de ebrietate și agresiv verbal. Mama și sora bărbatului au relatat că acesta a intrat în repetate rânduri în casa în care locuiește mama sa și a amenințat-o cu moartea.

De menționat, prin sentința civilă din 22.06.2020, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a emis un ordin de protecție pe numele său, stabilindu-i mai multe interdicții, printre care i se interzice să se apropie de mama sa la o distanță mai mică de 10m.

În momentul efectuării verificărilor, bărbatul a început să manifeste un comportament agresiv la adresa polițiștilor. Prin urmare, acesta a fost reținut pentru 24 de ore. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „nerespectarea hotărârii judecătorești”, și „amenințare”.


Intră acum și în grupul de