Evaziune fiscală de 1,6 milioane de lei. Procurorii suceveni au trimis în judecată două persoane care administrau o firmă ce se ocupă cu comerțul intracomunitar de măsline și tomate


Intră acum și în grupul de

Parchetul Tribunalului Suceava a trimis în judecată două persoane care se ocupau de administrarea unei firme ce se ocupa cu comerțul intracomunitar de măsline și tomate și au făcut o evaziune fiscală de peste 1,6 milioane de lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava arată că unul dintre inculpați este administrator de drept al societății comerciale, iar celălalt este administratorul de fapt al acestei societăți.

Ancheta a stabilit că pe parcursul anului 2015, cei doi au omis evidențierea în actele contabile a veniturilor realizate în valoare de 177.525 lei aferente operațiunilor comerciale de livrare mărfuri la intern, respectiv măsline de diverse sortimente și tomate, realizate în perioada ianuarie – mai 2015 în urma achizițiilor intracomunitare realizate de la  un număr de 8 societăţi comerciale, exclusiv la valoarea la cost de achiziție intracomunitară, cu consecința prejudicierii bugetului de stat cu suma de 50.575 lei.

„Corelativ achizițiilor intracomunitare, cei doi inculpați au înregistrat în contabilitatea societății pe care o administrau, achiziții fictive realizate de la o altă societate comercială în sumă totală de 595.850 lei și de la o alta  în valoare totală de 6.757.093 lei, cu scopul de a crea avantaje fiscale de natura TVA -ului deductibil și a impozitului pe profit, consecința finală fiind diminuarea creanţei fiscale datorate către bugetul de stat în sumă totală de 1.663.428 lei”, susțin procurorii.

Mai mult, administratorul de drept a declarat, în mod fictiv, sediul principal al societății, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor fiscale.

În acest caz s-a instituit sechestrul asigurator asupra bunurilor aparținând administratorului de fapt al societății, iar dosarul a fost înaintat spre judecată Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de