Administratorul și contabilul unei firme sucevene vor fi judecați pentru inginerii financiare care au prejudiciat statul cu peste 400.000 lei


Intră acum și în grupul de

Două persoane au fost trimise, miercuri, în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, una fiind judecată pentru evaziune fiscală, iar cealaltă pentru complicitate la infracțiunea de evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor suceveni, în perioada aprilie 2013 – martie 2014, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, suceveanul trimis în judecată nu a înregistrat în actele contabile ori în alte documente legale, operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate în cuantum de 1.120.283 lei, rezultate din activitatea de comercializare marfă.

Din această cauză, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 285.473 lei.

De asemenea, acesta a înregistrat şi declarat operaţiuni comerciale fictive, respectiv a înregistrat operaţiuni comerciale de achiziţii nereale în sumă de 170.969 lei şi operaţiuni fictive de plăţi către furnizorii de mărfuri în sumă de 447.291 lei, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 135.582 lei.

În acest mod a cauzat un prejudiciu total bugetului de stat în sumă totală de 421.055 lei. Comunicatul precizează că bunurile administratorului firmei au fost puse sub sechestru.

Sursa menționează că ingineriile financiare au fost efectuate cu sprijinul unei alte persoane, care a activat în calitate de contabil la firma administrată de persoana menționată anterior.

Astfel, contabilul a efectuat menţiuni în evidenţa contabilă fără să deţină documente sau a realizat descărcări de gestiune fără documente contabile, nu a înregistrat în actele contabile ori în alte documente legale, operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate în cuantum de 1.120.283 lei, rezultate din activitatea de comercializare marfă, a înregistrat şi declarat operaţiuni comerciale fictive, respectiv a înregistrat operaţiuni comerciale de achiziţii nereale în sumă de 170.969 lei şi operaţiuni fictive de plăţi către furnizorii de mărfuri în sumă de 447.291 lei, sprijinindu-l în acest fel pe inculpatul A să prejudicieze bugetul de stat cu suma totală de 421.055 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de