Prefectura Suceava: Ajutoarele sociale din cadrul POAD vor fi livrate și către familiile afectate de inundații


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava anunță că în această perioadă este în desfășurare livrarea celei de a doua tranșe cu pachete de igienă și a primei tranșe cu alimente pentru persoanele defavorizate.

Este vorba despre Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), în cadrul căruia aproape 70.000 de suceveni vor beneficia de ajutoare, iar primele pachete deja au ajuns la beneficiari.

Potrivit sursei citate, pe lângă personale respective, ajutoare vor primi și familiile care au fost afectate de inundații. Amintim că în cursul lunii iunie, inundațiile au afectat infrastructura rutieră din 67 de localități sucevene. În aceeași perioadă. în județ au fost emise 86 de avertizări/atenționări din care nouă au fost cod roșu.

Prefectura mai menționează că având în vedere că distribuirea acestor pachete cu ajutoare trebuie finalizată până la data de 26 august 2020, prefectul județului Suceava a adresat o solicitare instituțiilor implicate în procesul de distribuire a ajutoarelor să finalizeze acțiunea într-un interval de timp cât mai scurt.


Intră acum și în grupul de