Prefectura Suceava: Aproape 70.000 de suceveni vor beneficia de ajutoare sociale, constând în produse de igienă și produse alimentare


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava informează, joi, că la nivelul județului se derulează Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), în cadrul căruia vor fi distribuite ajutoare sociale persoanelor defavorizate.

Obiectivul principal al sprijinului acordat prin acest program este creșterea calității vieții prin intensificarea sprijinului de care beneficiază persoanele dezavantajate/marginalizate, iar principalul rezultat așteptat este creșterea frecvenței furnizării de alimente și diversificarea sprijinului acordat persoanelor dezavantajate, susține Prefectura Suceava.

Concret, șa nivelul județului Suceava, sunt 60.922 beneficiari eligibili în acest program. Valoarea totală maximă a unui pachet cu produse de igienă este de 34,94 lei inclusiv TVA, iar a unui pachet cu produse alimentare de 162,98 lei inclusiv TVA, în prețul unui pachet fiind inclus și transportul către unitatea administrativ teritorială.

În cursul zilei de miercuri, 10 iunie, au fost recepționate primele pachete cu produse de igienă pentru localitățile Milișăuți și Rădășeni, acțiunea continuând în zilele următoare pentru comunele Dolhasca, Liteni, Preutești, Fălticeni, Baia, Valea Moldovei, Gura Humorului, Păltinoasa, Râșca, Boroaia, Bogdănești, Malini, Cornu Luncii, Drăgușeni, Suceava, Adâncata, Mitocul Dragomirnei și Pătrăuți.

Sursa menționează că recepția pachetelor cu produse de igienă pentru toți cei 60.922 de beneficiari din județul Suceava este programată să se desfășoare în intervalul 11.06-19.06.2020, urmând ca distribuția către aceștia să se efectueze după un calendar aprobat prin Ordinul Prefectului, în termen de 45 de zile de la finalizarea perioadei de recepție.

De menționat că grupul de lucru care se ocupă de implementarea POAD include Prefectura Suceava, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Agenția Județene de Plăți și Inspecție Socială Suceava, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava și Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, care va avea atribuții în coordonarea recepției și distribuției pachetelor cu ajutoare. În grupul de lucru mai sunt incluși și reprezentanții celor 114 unități administrativ teritoriale, care vor recepționa pachetele cu produse de igienă în vederea distribuirii către populație.

Totodată, centrele de distribuire, au fost stabilite prin Ordinul Prefectului la propunerea reprezentantului legal al unităţii administrativ-teritoriale, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială în parte, beneficiarii putând ridica personal pachetul cu produse de igienă de la centrul instituit în localitatea unde își au domiciliul.

Ridicarea personală a pachetelor cu produse de igienă se face în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului cu produse de igienă de către beneficiari.

Pentru persoanele nedeplasabile, la sesizarea unui membru al familiei sau a unei terţe persoane, se asigură livrarea ajutoarelor la domiciliu sau la locuinţa declarată, cu sprijinul autorităţilor locale sau/şi al organizaţiilor neguvernamentale, prin mijloace stabilite de prefect.


Intră acum și în grupul de