Primăria Suceava continuă demersurile pentru emiterea de smart carduri municipale ce asigură accesul la transport, cultură, recreere. Lucian Harșovschi: Implementăm componenta smart în majoritatea domeniilor


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, vineri, că una dintre strategiile de dezvoltare urbană este aceea de a implementa componenta smart în majoritatea domeniilor și de-a lungul timpului s-au demarat și implementat diverse proiecte în acest sens, iar acum se implementează emiterea de smart carduri municipale.

El a spus că la sediul primăriei a avut loc o nouă întâlnire în cadrul proiectului “CARD4ALL – Connecting Cities, Citizens and Services – Oraș accesibil pentru toți cetățenii”, cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Programul de cooperare teritorială URBACT III.

„În cadrul acestei întâlniri am discutat despre implementarea unui card pentru cetățeni, un instrument unic și inteligent, prin care să oferim acces facil, rapid și în condiții sigure la: serviciile de transport public, parcările publice supraterane și subterane, stațiile de încărcare pentru vehicule electrice, închirierile de biciclete/trotinete electrice, precum și la o serie de obiective, respectiv muzee; patinoar; Cetatea de Scaun; bibliotecă; cinema”, a spus Harșovschi.

El arată că implementarea acestui proiect, împreună cu o serie de alte proiecte pe această temă, precum digitalizarea serviciilor oferite de primărie, va îmbunătăți calitatea vieții sucevenilor, plasând totodată municipiul în rândul orașelor europene care beneficiază deja, sub diferite forme, de astfel de proiecte inteligente.

Alături de Suceava, în proiect participă orașe precum Gijon (Spania), Clermont-Ferrand (Franța), Antwerp (Belgia), Aveiro (Portugalia) și Jurmala (Letonia) sau Sassari (Italia).

Proiectul din fonduri europene este în valoare de 500.000 euro, iar orașele partenere vor prelua din experiența orașului spaniol Gijon, care a implementat soluția încă din 2002, având 270 de mii de utilizatori.


Intră acum și în grupul de