Flutur, la inaugurarea cursei Viena-Suceava: Deschiderea acestui zbor va însemna un pas important în dezvoltarea turismului, a turismului de afaceri și atragerea de investiții în zonă

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, la inaugurarea cursei aeriene Viena – Suceava că de acum Suceava are legătura cu Viena și se continuă, astfel, conectarea Sucevei cu Europa.

„Mai mult decât atât, Viena este un punct cu conexiuni nu doar spre toată Europa, ci spre întreaga lume”, a spus Flutur.

El a menționat că este convins că deschiderea acestui zbor va însemna un pas important în dezvoltarea turismului, a turismului de afaceri și atragerea de investiții în zonă.

„De altfel, vom merge pe concretizarea unor parteneriate, insistând pe turism și mediul de afaceri. Primul pas va fi organizarea vizitei unui grup de operatori în turism din Austria”, a spus Flutur.

El a reiterat ideea colaborării cu landul austriac Steiermark (Stiria), în domeniile administrație publică, industrie, transport aerian, învățământ, sănătate, turism, silvicultură, cultură şi altele, prin organizarea și desfășurarea de activități comune de promovare – târguri și expoziții, concerte, competiții sportive, tabere etc.

„Suceava este un județ din ce în ce mai sigur atât pentru turiști cât și pentru investitori iar Bucovina, o destinație care, sunt sigur, va continua să fie tot mai atrăgătoare de la zi la zi, este acum la o oră distanță de Viena”, a mai spus Flutur.

Cursa Suceava-Viena operată de Wizz Air are două zboruri pe săptămână, luni și vineri.