Încasări cu 1,4 milioane de euro mai mici la bugetul municipiului Suceava în primul semestru al acestui an față de prima jumătate a anului trecut


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că încasările la sfârșitul primelor șase luni ale acestui an la bugetul local sunt mai mici decât în 2019.

El a spus că în primul semestru al acestui an s-a încasat cu circa 15 la sută mai puțin, respectiv 42,8 milioane de lei față de încasări de 49,619 milioane de lei în primul semestru al anului trecut.

Primarul a explicat că încasările au scăzut în valoare absolută cu 6,6 milioane de lei, respectiv 1, 4 milioane de euro.

„Asta este situația. Am făcut o solicitare la Guvern și sperăm să nea dea ceva bani din fondul de rezervă”, a spus primarul.

El a arătat că pe de o parte municipalitatea a avut cheltuieli mai mari cu gestionarea problemelor legate de epidemia cu noul coronavirus, iar pe de altă parte au fost solicitări de scutiri de taxe pentru a se achita doar jumătate din impozitul pe clădiri.

Primarul a spus că, în baza deciziei Guvernului, Consiliul Local Suceava ar urma să emită în august o hotărâre privind scutiri de la plata taxelor, iar din septembrie firmele să depună dosarele complete.

El a arătat că municipalitatea ar putea sprijini firmele aflate în dificultate, dar în măsura în care nu dispune de fonduri nu are cum să o facă, iar dacă va primi fonduri de la Guvern vor fi discutate anumite facilități.


Intră acum și în grupul de