Incendiu devastator intr-o gospodarie din Ostra


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din localitatea suceveană Ostra a luat foc miercuri, la ivirea zorilor, din cauza unui scurtcircuit electric. Potrivit ISU „Bucovine” Suceava incendiul a fost anunţat la ora 05:55, astfel că Garda de Intervenţie Gura Humorului şi Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Ostra şi Stulpicani au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea şi stingerea flăcărilor.

Când pompierii ai ajuns la gospodăria lui Nicolae N., din comuna Ostra ardeau acoperişul şi interiorul casei de locuit, o construcţie ce îngloba baia, bucătăria şi un hol, o anexă şi adăpostul de animale, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie şi o casă învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 09.00, dar au ars acoperişul şi interiorul casei pe o suprafaţă de 60 mp, acoperişul şi interiorul băii, bucătăriei şi holului pe o suprafaţă de circa 20 mp, anexa pe o suprafaţă de 28 mp, adăpostul de animale pe o suprafaţă de 60 mp. Au mai ars 7 tone de fân, 2 metri cubi lemn de construcţie, articole de îmbrăcăminte, obiecte de mobilier şi documente personale, degradându-se pereţii interiori ai casei, circa 2 metri cubi lemn de foc, două drujbe, un motor electric şi aparatură electrocasnică. În incendiu au pierit un cal şi 10 păsări, pagubele fiind estimate la 100.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit provocat de un cablu electric defect.

Pompierii au salvat restul anexelor gospodăreşti şi casa învecinată, în valoare de aproximativ 110.000 lei.


Intră acum și în grupul de