FOTO // Peste 30 de percheziții la persoanele bănuite de organizarea mai multor grupări specializate în contrabandă cu țigări din județul Suceava. Pe lângă țigări au fost găsite arme deținute ilegal, droguri și mulți bani

În cursul zilei de 9 iulie, în județul Suceava au loc 34 de percheziții domiciliare la persoanele bănuite de organizarea mai multor grupuri infracționale specializate în contrabandă.

Potrivit IPJ Suceava, sunt vizate 22 de persoane, organizate pe două paliere infracționale: introducerea în țară a țigărilor, respectiv distribuirea acestora pe raza județului Suceava. Persoanele sunt grupate în trei grupuri infracționale organizate.

În urma perchezițiilor de astăzi, au fost găsite importante cantități de țigări (încă inventariate), monedă falsă, droguri și arme deținute ilegal. Perchezițiile domiciliare sunt în derulare.

Sursa precizează că începând cu luna septembrie a anului trecut, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și procurorii DIICOT Suceava au demarat investigațiile privind activitatea infracțională a doi bărbați, de 42 și 24 de ani.

„Aceștia, împreună cu alte persoane de cetățenie română și ucraineană, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, cu scopul de a colecta, deține, transporta, prelua, depozita, preda și vinde țigări de contrabandă”, precizează sursa citată.

Bărbații ar fi introdus țigaretele de proveniență extracomunitară peste frontiera „verde” dintre România și Ucraina, de pe raza localității sucevene Ulma, după care le-ar fi comercializat către clienți din România.

Unul dintre cei doi ar fi achiziționat țigările la perioade regulate de timp (în cantități de circa 30-40 de baxuri de țigarete, aproximativ 20.000 de pachete de țigarete). Ulterior, celălalt le-ar fi vândut către clienți de pe teritoriul țării.

De menționat că la acțiune participă polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava.