Licitatia cu nr. 3 in vederea desemnarii operatorilor de gaze in Campulung si Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

A treia licitaţie organizată în ultimul an de Ministerul Economiei în vederea desemnării operatorilor de gaze naturale în cinci localităţi sucevene, respectiv în municipiile Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, precum şi în comunele Pojorâta, Vama şi Pătrăuţi, va avea loc pe 30 noiembrie, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu. „În discuţiile purtate cu reprezentanţii Ministerului Economiei a rezultat faptul că există firme interesate să participe la licitaţie, acestea cumpărând caietul de sarcini, ceea ce ne face să sperăm că, de această dată, licitaţia va fi adjudecată de către un operator”, a spus Cadariu.

El a menţionat că pentru asigurarea încălzirii populaţiei din municipiul Câmpulung Moldovenesc s-a identificat deja o soluţie provizorie, urmând să fie achiziţionat combustibil lichid uşor (CLU), urmând ca în luna noiembrie 2009 agentul termic să fie distribuit în municipiu.

Nici o firmă nu s-a înscris la ultimele două licitaţii organizate în ultimul an de Ministerul Economiei pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în Câmpulung Moldovenesc, ministrul Economiei, Adriean Videanu apreciind la vremea respectivă că situaţia a fost determinată de situaţia juridică neclară.

El a arătat că după ce Transgaz va prelua magistralele de gaze naturale construite în judeţ, situaţia juridică va fi clarificată şi interesul firmelor pentru operare în zonă va fi crescut.

Prin proiectul “Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” sunt construite centrale termice de cogenerare şi reţele de termoficare în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi şi oraşele Gura Humorului şi Siret, precum şi o reţea magistrală de gaze naturale ce cuprinde 61 de localităţi din judeţ.


Intră acum și în grupul de