500.000 de lei pentru bisericile de pe raza municipiului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale sucevene vrea să aloce din bugetul local jumatate de miliard de lei vechi lăcaşelor de cult de pe raza municipiului. În acest sens, primarul Sucevei a declarat că joi, în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local, va fi propus un proiect de hotărâre prin care circa 500.000 de RON vor pleca spre 10 biserici sucevene. Aici sunt cuprinse atât unităţi de cult de rit ortodox cât şi lăcaşe aparţinând altor confesiuni.

Potrivit declaraţiilor oferite de edilul şef al municipiului, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute pe parcursul zilei de miercuri, banii alocaţi „urmează a fi utilizaţi pentru finalizarea diferitelor lucrări de întărire sau consolidare a clădirilor ori pentru finalizarea construcţiilor începute”.

Conform proiectului de hotărâre, lăcaşele de cult se vor bucura de sume cuprinse între 120 şi 500 de milioane de lei vechi, dar banii urmează a fi trimişi doar dacă proiectul va fi aprobat joi şi de consilierii locali suceveni.

Conducerea administrativă a municipiului reşedinţă de judeţ nu este la primul gest de acest gen. De la începutul anului, Primăria Suceava a mai virat către unităţile de cult din oraş importante sume de bani, ulterior ridicându-se voci cu privire la corecta utilizare a acestora.


Intră acum și în grupul de