Cetatenii din mediul rural, mai influentabili cand vine vorba de savarsirea infractiunilor electorale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Cetăţenii, după ce săvârşesc o contravenţie apelează la veşnica scuză că nu au ştiut că încalcă legea. Cetăţeanul de rând nu este jurist şi de aceea trebuie informat. După campania de informare, faptul că nu ştie că a încălcat legea nu mai este o scuză. Această campanie împotriva fraudelor electorale va avea o consistenţă mai mare în mediul rural, pentru că se ştie ce se întâmplă. Sunt influenţaţi să săvârşească infracţiuni prin necunoaşterea legii”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă inspectorul Ionuţ Epureanu, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava.

Astfel, mai multe afişe şi pliante editate în acest sens vor fi distribuite cetăţenilor şi afişate la gazetele de stradă ale poliţiei, în alte spaţii publicitare, în sălile de aşteptare ale instituţiilor publice şi în zonele centrelor comerciale. Materiale preventive şi de informare nu vor lipsi nici din zona secţiilor de votare şi a primăriilor.
Scopul Campaniei îl constituie conştientizarea de către cetăţeni a riscurilor pe care le presupune nerespectarea legii electorale, precum şi sancţiunile legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei în cauză.

Acţiunile au debutat la nivel naţional în data de 23.10.2009, odată cu începerea campaniei electorale şi se vor desfăşura pe toată perioada campaniei electorale şi a procesului de votare, până pe data de 06 decembrie.

Campania de responsabilizare a cetăţenilor împotriva fraudelor electorale are mesajul „VOTUL ILEGAL ÎNSEAMNĂ ÎNCHISOARE!”.


Intră acum și în grupul de