Pistele pentru biciclete și trotinete vor fi de culoare verde. Lucian Harșovschi: E o perioadă de probă până la creare unor noi piste odată cu introducerea sistemului de sensuri unice


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a inițiat un proiect de demarcare a zonelor speciale pentru circulația biciletelor și trotinetelor, cu colorarea în verde a pistei.

„Pentru a evidenția pista de biciclete și pentru ca aceasta să fie clar definită de restul trotuarului, astfel încât, atât bicicliștii, cât și pietonii să se simtă mai în siguranță, am decis marcarea pistei cu vopsea acrilică, pe bază de solvenți, de culoare verde”, a declarat Lucian Harșovschi.

El a adăugat că va fi o perioadă de probă, în care se va urmări cum se comportă vopseaua, rezistența acesteia, iar dacă va trece testul, se va continua cu marcarea acestor piste până la găsirea soluțiilor de creare a unor noi piste, odată cu introducerea sensurilor unice.

Harșovschi a notat că suprafața pistelor este poroasă întrucât, peste vopsea, se adaugă granule rezistente la abraziune pentru a obține suprafețe antiderapante.


Intră acum și în grupul de