Primaria Suceava, pregatita sa intervina in caz de ninsoare


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană, prin Serviciul Salubrizare, este pregătită să intervină în perioada următoare cu utilaje şi materiale antiderapante în caz de ninsoare. Potrivit viceprimarului Lucian Harşovschi, cantitatea de materiale antiderapante, respectiv 600 tone nisip şi 600 tone de sare, este suficientă pentru aproximativ o lună şi jumătate de iarnă, urmând ca în funcţie de evoluţia vremii, acest stoc să fie mărit. „S-a renunţat în această iarna a mai folosii soluţie de dezăpezire cu deoarece s-a observat că aceasta are un efect nociv asupra plantelor şi asupra copacilor din apropierea carosabilului”, a declarat Harşovschi.

El a ţinut să precizeze că deşi programul de permanenţă pentru dezăpezire, conform contractului încheiat cu societatea de salubrizare, intră în vigoare de pe 15 noiembrie până pe 15 martie, organizarea în vederea intervenţiei pe timp de iarnă s-a făcut mai devreme, în condiţiile în care s-au anunţat temperaturi scăzute şi posibilităţi de ninsoare în acest week-end.

Totodată, viceprimarul sucevean a mai adresat un apel către conducătorii auto să-şi echipeze corespunzător autoturismele pe perioada sezonului rece. „Pentru că vom avea în această iarnă şi situaţii când circulaţia va fi îngreunată de cantitatea mare de zăpadă căzută rugăm ca toţi participanţii la trafic să-şi echipeze maşinile corespunzător”, a spus Harşovschi.


Intră acum și în grupul de